torstai 8. toukokuuta 2014

Kesän conit ja kangasostoksia Barcelonassa


Mitä onko minulla joku muukin blogi kuin tumblr? Pitääkö tännekin päivittää jotain?


Hyi, joku blogi minne pitää oikeesti kirjottaa jotain????

Viime päivityksestän on aikaa, kevättalvi oli kiireinen, ja paljon on ehtinyt tapahtua. Päättötyö on ohi, mutta yliopistohaut vielä edessä. Takana on myös yksi Titaaneja turpaan -photoshoot pääsiäiseltä ja äskettäinen Barcelonan reissu. Fiilikset on hyvät kun oppari on hoidettu ja Espanjan lämmössä oli mahtava levähtää hetki, mutta nyt kotona odottaa taas sata stressaavaa asiaa, joiden ääreen pitää palata. Pääsykokeisiin lukemisen lisäksi odottaa vielä viimeiset kouluhommat ennen lomaa, ja tietenkin yksi homma on kesäkauden cossit. Desuconiin ei ollut tarkoitus tehdä mitään ihmeellistä, kun aikataulu on muutenkin tiukka. Sitten aloin yksi ilta katsomaan uutta animea ja kuinkas sitten kävikään.

(Tässä pari kuvaa pääsiäisen shootista kerta en tehnyt sille erillistä postausta. Kiitos vielä kaikille cossaajille ja kuvaajille, oli hauskaa ja saatiin hienoja kuvia!)

Pahasotaherra - Erwin + editointi, Hakkis - Eren, Mikasa - minä, Armin - KuroiWing, Levi - ibi, kuvaaja - Aviala
Alokkaat "merellä", kuvaajana oli Juho
Vielä yksi kuva pääsiäiseltä, kuvaajana taisi olla ibi?




(Noniin, titaanientappajien jälkeen takaisin asiaan.) Aloin katsoa yksi ilta Berserk leffoja ja niiden jälkeen oli pakko katsoa vielä 80-luvun vanha anime sarja, jonka pohjalta uudet leffat oli. Sekään ei riittänyt ja nyt olen jossain matkalla jo 25 vuotta ilmestynyttä mangaa, joka on yhä on-going. Ei siis ihan yhden illan paketti. Tutustukaa siihen sarjaan. Oikeasti. Siinä on kaikkea. Ja mikäli Shingeki on aiheuttanut feelsejä ja tuntunut pahalta niin voin luvata että Berserk on sitä kaikkea potenssiin sata. Anime oli ehkä ahdistavin koskaan katsomani, en ole ennen ajatellut animejen "kauhu" -kohtauksista paljoakaan, koska piirettyissä ne ei yleensä toimi. Berserk on poikkeus tässäkin. Vanhaa animea on joskus julkaistu Suomessakin, eikä sarja silloin voinut kiinnostaa vähempää, koska se näytti poikien miekkämättö -sarjalta, sellaiselta joita on sata muutakin vastaavaa. Mutta voin luvata ettei se pidä paikkaansa, sarjassa on hyviä hahmoja, myös naisia, ja genre on kaikkea seinen ja kauhu osiolta fantasiaan ja shotapoika-keijuihin.



Kaikki sattuu ja kaikki ahdistaa. Hyvä sarja siis.

Ei tää kyllä oo kovin heterosarja, se pitää sanoa.


Koska vahvat naiset on parasta ikinä, iskin silmäni heti Cascaan. Casca on hahmo josta tiesin heti että minun on päästävä cossaamaan. Kotiuduin vasta viime yönä Barcelonasta ja Desuun on enää kuukausi. Tämän takia en ollut aikonut valita suuritöistä cossia Desuun, mutta Casca on vain ihan pakko päästä toteuttamaan nyt heti. Olisihan Cascalla ollut nätti tanssiaismekkokin, mutta ei, halusin vielä lisätä panoksia ja tehdä sen version missä Cascalla on armorit. En tiedä proppien teosta vieläkään mitään. Kaikki proppini ovat olleet enemmän tai vähemmän epäonnistuneita. Armoreita olen tehnyt vain kerran aiemmin ja sekään ei ollut mikään nappi suoritus joten pitänee kokeilla jotain eri tekniikkaa tällä kertaa. Koitin kyllä puhua itselleni järkeä ja saada itseni vakuuttuneeksi että minun pitäisi vain tehdä se mekko, mutta Barcelonan ihmeellisestä kangaskaupasta löytyi softista metritavarana. Niinpä lähdin Suomeen mukanani neljä metriä softista ja nyt olen valmiuksissa tuskastumaan Cascan armorien kanssa.


Tämän version menin sitten itselleni valitsemaan. Voi minua.

 
Ihana hahmo. Hnnghh


Barcelonasta tarttui mukaan myös muita kankaita tuleviin cosseihin, kankaiden metrihinnat olivat noin 4-10e/m sen sijaan että Suomessa cossikankaista saa maksaa 7-15e/m. Lisäksi valikoima oli valtava ja etenkin yksiväriä kankaita oli paljon enemmän. Eurokangas tulee Barcelonan reissun jälkeen olemaan entistäkin isompi pettymys. Barcelonassa oli selvästi otettu cossajat asiakaskuntana huomioon, softiksen ja yksiväristen kankaiden shoppailu sujui mukavasti samalla kun kaupan radiosta soi Frozen biisi. Harmi ettei laukkuun mahtunut enempää kankaita, mutta saatiin kuitenkin Hakkiksen kanssa käytettyä yhteensä reilut 100e kankaisiin. Hinta on iso, mutta ei siihen nähden paljonko kangasta saatiin, ostettiin kankaita neljään eri pukuun. Hintaan sisältyy Hakkiksen Berserk cossiin eli Charlotteen menevät 5m mekkokangasta, lisäksi ostettiin 4m tekonahkaa, softikset ja iso pino pienempiä määriä erinäisiä kankaita. Keskimääräiseksi kankaiden metrihinnaksi jäi n. 5e/m. Olen siis oikein tyytyväinen ostoksiin ja Barcelonan tarjontaan, en tiedä miten enää selviän Suomessa. En tosin tiedä miten selviän täällä enää muutenkaan, Barcelonassa oli tosi nättiä ja kierrettiin läpi monta upeaa museota. Photoshoot paikkojakin oli joka kulman takana. Ollapa cossaaja Barcelonasta.



Saattin yli 20m kangasta
Bercelonassa oli nättiä, nätimpää kuin Jyväskylässä....




Cascan lisäksi ostin kankaita toiseen isotöiseen cossiin, jota olen alustavasti suunnitellut Animeconiin. Lupasin viimeksi etten spämmisi Viikinkejä liikaa ja nyt pitää pyytää anteeksi sillä se lupaus ei ole pitänyt. Pahoittelut siis tumblr seuraajilleni. Ja nyt spämmäys vain jatkuu sillä tämä toinen kesän cossi on Lagertha Viikingeistä. Taas vahva naishahmo, jonkinlaista yhteneväisyyttä huomattavissa viimeaikaisissa cosseissani... Viikingit on ehkä paras länsimaalainen sarja ikinä, katsokaa. Kaikki menette maratoonaamaan Berserkia ja Viikinkejä heti tämän postauksen luettuanne. (Kukaan ei kyllä ikinä lue blogiani, oh well.) Viikinkien kakkoskausi loppui viime viikolla ja nyt on suruaika päällä sillä pitää odottaa kokonainen vuosi kolmatta kautta. Ensimmäinen kausi pyöri kyllä Suomessakin subilla, mutta en tiedä kuinka moni sitä päätyi katsomaan, itsekin piti ostaa DVD-boxi, kun hyppäsin mukaan kesken kauden. Tumblrissa Viikingeille on jo muodostunut fandom, mutten usko että kovin moni tulee Suomessa tunnistamaan Lagertha cossiani. Toivotaan että edes joku tunnistaa sillä puvussa on tuskaisen iso määrä yksityiskohtia, harmittaisi väsätä ne kaikki jos kukaan ei tietäisi ketä cossaan. Silti omien lempihahmojen cossaamisessa on sitä jotain, että pakko kai tuokin puku on kuitenkin toteuttaa.


Teen tämän version Lagerthasta koska se on ainoa jossa kampauksedn voi ehkä jotenkin toteuttaa peruukilla vaikka siitä tuleekin sota sillä en ole hyvä peruukkien kanssa...
Katsokaa Viikinkejä. Edes näiden kahden takia. Ne on yhtä homoja sarjassakin.


Viikonloppu palaa vielä kouluhommiin, mutta ensi viikolla sitten cossin tekoa minkä ehdin. Cascan lisäksi pitäisi vielä ehtiä ommella Lafrenze cossi Desuun sunnuntaille, kun meidän Sound Horizon porukan Elysion ryhmä toteutuu viimein! Odotan ryhmää kovasti, ja vaikka Lafrenzen puku onkin aika tylsä niin hahmo korvaa sen upeudellaan. Kaksi pukua siis tulossa Desuun, ja mikäli aika riittää niin viuhdon menemään Animeconissa kilpineitona. Kiirettä luvassa mutta pelon ja stressin ohella odotan kaikkia kolmea pukua kovasti. Ihania hahmoja ja hauskaa kun SH-ryhmä kokoontuu taas (vaikka Japaniin karkaavaa Elizeä tuleekin ikävä Desussa). Nyt toivomaan että onnistun saamaan kaiken valmiiksi ajallaan. Hyvää kesän odottelua kaikille ja tsemppiä jokaiselle, joka on yhtä kiireessä kesän cossien kanssa kuin minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti