torstai 27. helmikuuta 2014

Fiksuja aikuisia Lahdessa? - Desucon Frostbite 2014



Frostiin pääsee vain tr00-otakut

 
Oho, pian Frostista on jo päässyt kulumaan kaksi viikkoa. Siispä nopeasti tekemään päivitystä, millainen oli aikuisten con ja toimiko se.

Itse lähdin coniin ilman odotuksia, ikärajallinen con oli täysin kysymysmerkki, enkä tiennyt mitä odottaa. Saavuttiin paikalle kaveriporukan kanssa perjantaina ja se päivän conittaminen rajoittui yhteen ohjelmaan. Tuntui siis sen jälkeen aika turhalta, että oltiin maksettu hotellista kaksi yötä. Conin olisi saanut tiivistettyä kahteenkin päivään. Oltiin jopa Hakkiksen kanssa laitettu cossit, kun odotettiin perjantailtakin hiukan enemmän. Pukeutuminen ja laittautuminen otti hiukkasen pattiin sen jälkeen, kun olitiin vain istuttu hetki puvuissamme paneelissa jossa ei oman muistikuvani mukaan ollut ketään muuta cossaajaa.

Fiilikseni perjantaina cossissa

Lauantaina odotukset oli jo aika korkealla. Con paikalle saavuttaessa ero oli selvä aiempiin Desuconeihin; väkeä oli vähemmän ja siihenkin määrään cossaajia suhteessa tavallista vähemmän. Cosplayn laatu tosin oli ehkä korkeammalla kuin muissa coneissa. Tila oli tietenkin plussaa, conissa oli helpompi kävellä ja jopa myyntipöytäsalin pääsi kiertämään melko vaivattomasti. Oli vaikea uskoa, että tänään oli tosiaan se vilkkain päivä koko conista. Ohjelmaa oli paljon ja ilmeisesti se oli suosittua, sillä muilta olen kuullut ohjelmien olleen tupaten täynnä. Täytyy myöntää että minä en ole sellainen ihminen, jonka Frostbite kävijäkseen haluaa. Launtaina kävin vain kahdessa ohjelmassa, conissa eniten odotan tuttujen tapaamista ja cossaaminen on itselle tärkeimmästä päästä; pääsee ottamaan kuvia, näkemään muiden asuja, pitämään ehkä cosplayryhmää kaverien kanssa. Eli näköjään ikäraja ei sitten rajannut kaikkia minunlaisiani conkävijöitä pois. Ikärajassa oli minullekin jotain, arvostin yleistä rauhallisuutta ja tilaa. En kuitenkaan allekirjoita näitä ”paras con ikinä”, ”aikuiset osaa käyttäytyä”, ”juuri näin muutkin Frostbitet” –kommentteja, joita olen netistä lukenut. On jo olemassa DesuTalks ja DesuCruise, jotka käsittääkseni ovat juuri tällaisia tapahtumia mihin Frostbite pyrki. En tosin tiedä tarkemmin sanoa, kun en ole kyseisissä tapahtumissa käynyt. Mutta oli miten oli, jos halutaan luoda ohjelmapainotteinen con, niin en koe että ikärajalla saadaan sitä mitä haetaan. Ehkä tällä päästiin jo siihen suuntaan, mutta mikäli kävijöiksi halutaan ihmisiä, jotka tulevat vain ja ainoastaan ohjelman takia niin kannattaisi jo valita toisenlainen tilakin. Tilat hengailuun ja kuvien ottamiseen ei varmaan ole kovin oleellisia jos tarkoitus on mennä ohjelmasta toiseen. Tällä hetkellä itsellä jäi Frostista olo, että kävijöitä rajattiin vain rajaamisen takia, ei oltu tarkkaan mietitty mitä sillä halutaan. Vaikka olen itse täysi-ikäinen, eikä tästä koitunut omakohtaista harmia niin harrastajien jaottelu tuntuu silti kurjalta. Olihan tämä tietenkin ensimmäinen kokeilu, josta kukaan ei voinut sanoa mitä tulee käymään.

Mulla ei ole uudella koneella mitään oleellisia reaction kuvia, joten tyytykää tähän vaikkei se liity mitenkään mihinkään.

 Mitä aikuisten käytöstapoihin tulee niin kyllä aikuisetkin osaavat olla törppöjä, yleensä vaan pienempään ääneen kuin nuoremmat. Yleinen ilmapiiri oli rauhallinen, mutta omaa conia söi esimerkiksi se, että kaverilta varastettiin tavaraa ja muutama häiritsevä setä conissa käyttäytyi mielestäni asiattomasti. Ikävyyksiä voi siis aiheuttaa muutenkin kuin juoksentelemalla ja metelöimällä. Conista palattuani oletin näkeväni netissä kriittistä kommenttia ja olinkin yllättynyt siitä miten moni oli tyytyväinen ja haluaisi nähdä tällaisia tapahtumia lisää. Sen jälkeen olen miettinyt asiaa enemmän ja onnistunut itsekin näkemään enemmän hyviä puolia ja mahdollisuuksia, mutta silti konseptissa on vielä kehittämistä. Aikuisten coneilla voi siis olla tulevaisuus, mutta tämä ei ollut minulle tai meidän porukalle kovinkaan onnistunut reissu. Ehkä meidän kohdalle vaan sattui enemmän huonoja sattumuksia kuin muille, ehkä sain siksi erilaisen käsityksen kuin muut ja tämä blogikirjoutus onkin vain omasta näkökulmastani. Jokainen tietenkin muodostakoon oman mielipiteensä.

"Aikuiset osaa käyttäytyä", kaverilta varastetaan mangaa ja varkaalla on jopa pokkaa valita haluamansa osat
Ei minun viikonloppuni kuitenkaan ollut ihan sellaista tuskaa kuin aiemmasta saattoi ymmärtää. Oikeastaan minulla oli hauska viikonloppu, mutta siihen suurin syy siihen oli hyvä seura. Oli helpottavaa saada välillä muuta ajateltavaa, tällä hetkellä elämässä kun ei ole sen suurempia mietinnän aiheita kuin lopputyö, koulujen valitseminen, valintakokeisiin valmistautuminen, tulevaisuudesta päättäminen, yms.. Lauantaina pääsin pitämään viimein sitä pukua, jonka olen jo halunnut monta vuotta tehdä ja nyt lopulta sain aikaiseksi sen väsätä. Puvun kanssa tuli kiire niin kuin cossin kanssa on aina pakko tulla. Pelkäsin taas puvun näyttävän kamalalta, mutta taisin onneksi olla väärässä sillä minua tultiin jopa kysymään Hall Cosplay kisaan! Sain pienen sydänkohtauksen ja jouduin kieltäytymään sillä en halunnut pyörtyä lavalle. Oli kuitenkin kiva tietää, että puku näytti ilmeisesti ihan hyvältä muiden silmään. Täytyy kuitenkin myöntää että puvussa oli pari yksityiskohtavirhettä kiireen takia, sikälikään en halunnut että asuani tarkkaillaan lähdekuvat toisessa kädessä ja suurennuslasi toisessa. Pitänee korjailla vielä helmaa ja alushametta ja ehkä ottaa sitten parempia kuvia niin, ettei pikkujutut enää harmita itseäkään. Pienet virheet kuitenkin unohtui päivän mittaan ja oli ihan hauskaa päästä taas cossaamaan Le Chevalier d’Eonista Hakkiksen kanssa, sillä omien suosikkisarjojen cossaamisessa on aina sitä jotain. Eikä yhtään huonommaksi mennyt sunnuntaina kun meillä oli taas kasassa pikkuinen Shingeki-ryhmä Hakkiksen ja KuroiWingin kanssa. Sama porukka, mutta uudet hahmot, tälläkertaa oltiin tyttöporukka eli shinkku-naiset. Päästiin jopa ottamaan kuvia senpaiden ja muun cosplaykerman kanssa, vaikka se olikin ehkä pelottavin kokemus ikinä. Eli silloin oli seuraavan sydänkohtauksen vuoro, tärisyttää vieläkin. Kiitos kaikille ja anteeksi kun päädyttiin awkwardisti teidän shoottiin….!
Kaikki varmaan huomaa että cossataan poikia?

 
Fiksut aikuiset ja sillein. Kuvaajana oli Helene Lindfors




Mangan lukeneet ehkä ymmärtää
 

Frostbite ehti siis herättää monia tuntemuksia ja nyt on sitten koettu K18 con. Jos seuraava Frostbite olisi täysin samanlainen kuin tämä niin harkitsisin pitkään sinne menemistä, koska reissu oli kuitenkin opiskelijalle kallis ja ehkä tapahtuma ei ollut sellainen joka on minua varten, enkä minä varmastikkaan sellainen kävijä, joka on juuri sitä conia varten. Mutta nyt on kokeiltu tätä ja varmasti Frostbitekin jatkaa kehittymistä. Seuraavaksi kohti kesän Desuconia ja ensi talvena katsotaan taas mitä Frostille kuuluu, odotan ihan mielenkiinnolla miten järjestäjät päättävät tästä jatkaa.

 Kiitos vielä kaikille kavereille ja tutuille joiden kanssa sain viettää aikaa conissa, olette kaikki mahtavia! Siinä varmaan oli sitten varmaan kaikki sanottava Frostin osilta, nyt vuorossa on vielä hetki talvilomaa ennen lopputyön tuomaa tuskaa. Kesään tuntuu olevan vielä ikuisuus, vaikka aika meneekin aina paljon oletettua nopeammin. Kuitenkin suunnitteilla on ollut muutama photoshoot, jottei ote ehtisi livetä koko cosplaysta kevään aikana. Katsotaan miten käy shoottien kanssa ja selviänkö elossa opinnäytteestä. On minulla ainakin yksi uusi innostuksen aihe kannattelemassa stressin keskellä! En vieläkään tiedä miten, mutta jotenkin olen jäänyt koukkuun Viikingit –ohjelmaan. En oikeasti ymmärrä miten näin kävi, en ole seurannut vuosiin kunnolla yhtäkään telkkarisarjaa. Näin tässä nyt kuitenkin kävi, mutta lupaan koittaa hillitä spämmimistäni edes jossain määrin. Ehkä.


Minä lukemassa valintakokeisiin

 

2 kommenttia:

  1. Höpsistä höps teistä mitään vaivaa ollut senkin hassut. :D Harmittaa vaan että ilma oli niin kylmä ettei voitu kunnolla keskittyä, pitää kattoa kesäkeleillä tarkemmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te olitte kaikki niin hienoja, meitä pelotti ihan kamalasti ; v ; Hyvä kuitenkin jos ei oltu vaivaksi...!

      Poista