perjantai 3. tammikuuta 2014

Uusi Vuosi, uudet kysymykset

Vuosi vaihtuu ja jostain pitäisi kiskoa cossi-intoa esiin. Frostbite lähestyy uhkaavasti ja kankaat on hankittu ja peruukit tilattu. Voisipa inspiraatiotakin hankkia halvalla ebaysta. Elämässä on ollut alamäkiä ja viimeinen asia mihin on riittänyt jaksamista on ollut cossien kaavoitus tai nappien shoppailu. Jotenkin olin kuitenkin Hakkiksen paineen alla saanut cossit päätettyä, joten pitäisi alkaa pian hommiin.


Kuten suunnitelmista näkyy niin 2/3 cossiesta on on jo hoidettu sillä komerossa odottaa Shingeki-uniformu viimen syksyltä. Epäonniset gearit jotka painoivat kamalasti ja eivät millään meinanneet pysyä päällä saavat tosin jäädä kotiin, kun eivät edes mahdu autoon mukaan. Lauantain cossi on siis ainoa jonka eteen pitäisi tehdä töitä. Innostusta ei vieläkään ole ihan hirveästi, mutta ehkä löydän sitä vielä ennen Frostia, pitää toivoa parasta.

Koska cosseista ei saa tämän enempää irti vielä tässä vaiheessa niin täytän blogipäivitystäni vastaamalla 11 kysymystä -haasteeseen näin matti myöhäisenä. Olen jo kerran vastannut vastaavaan haasteeseen, joten täältä löytyy haasteeseen kohdat ''11 asiaa minusta'' ja ''11 kysymystä seuraaville''. En nyt laiskuuttani jaksa täyttää niitä kohtia uudestaan joten pidetään kysymykset samoina ja taggaan kaikki blogiini päätyvät jotka eivät ole niihin vielä vastanneet. Tässä nyt kuitenkin vastaukseni uusiin kysysymyksiin, koska Pahasotaherra oli taas keksinyt mielenkiintoisia kysymyksiä.



1) Onko sosiaalisen median (Twitter, blogit, Facebook, Tumblr...) hyödyntäminen tärkeää cosplayssa?
Päästiinpä mukavaan aiheeseen

Itse olen liian antisosiaalinen käyttämään Facebookia tai Twitteriä. Tumblr kuuluu kyllä elämään ja tämä blogikin aina silloin tällöin, saa kirjoitella omiaan ylös, muttei ole liian ahdistavaa joutua kaikkien ympäröimäksi. Mutta kysymykseen onko somen hyödyntäminen tärkeää voisin vastat että kyllä jos haluaa nimensä esiin piireissä. Minusta moinen itsensä mainostaminen on tosin jotenkin... Halpaa? Ei sillä että esimerkiksi facebookin käyttämisessä olisi mitään vikaa, mutta sellaisia omia fanisivuja en ymmärrä. Toki niitä voi pitää jos ajatuksena on jonkinsortin kollaasi siitä mitä on tehnyt, mutta jos sivu on olemassa vain itsensä mainostamista varten niin sitä on pysty käsittämään. On kivaa joskus katsella tuttujen cossikuvia netissä ja kuulla uusista suunnitelmista, yms.. Toki osa on ihan varmasti ansainnut saamansa huomion. Tietenkin on kiva että cossiensa eteen paljon vaivaa näkevät saavat siitä kredittiä, mutta luulisi että sellaiset henkilöt huomataan ilman mainostustakin. Ehkä en vain ymmärrä näitä juttuja.


2) Onko ihon maalaaminen cosplayn vuoksi sinusta rasistista?
Ei, enkä ole koskaan ymmärtänyt miksi olisi. Jos cossaisin esimerkiksi Anthya Utenasta ja maalaisin ihoni tummemmaksi, niin en koe sitä yhtään rasistisemmaksi kuin se että cossaisin Kreiviä Gankutsuousta ja maalaisin ihoni siniseksi. Kummassakin tapauksessa on vain ja ainoastaan kyse hahmonäköisyydestä, eikä mistään kannanotosta mihinkään. Koen ennemminkin rasistiseksi että joku nostaa siitä haloon, koska omasta mielestäni tasa-arvoa on ettei asioita koko ajan mietitä rasismin näkökulmasta. Cosplayissa yksinkertaisten asioiden tahallaan rasistiseksi mieltäminen tarkoittaa sitä että näkee liikaa eroa ihonväreissä jos niitä pitää noin kovasti miettiä ja väkisin pohtia onko siinä jotain rasistista. Ja jos joku on sitä mieltä että koen näin, koska olen itse valkoihoinen niin en minä esimerkiksi kalpeana ihmisenä loukkaanu jos joku Shikin vampyyri hahmoa cossatessaan puuteroi ihonsa vaaleammaksi, enkä lesbona loukkaannu jos mainoksessa ei olekkaan sateenkaariperhettä. En ymmärrä miksi minun pitäisi käyttää aikaa siihen että yrittäisin keksiä mistä saisin mieleni pahoitettua.

Rasistisin animu-hahmo ikinä!!11!!1



3) Onko sinulla pukua jonka olet halunnut tehdä jo pitkään mutta et ole saanut aikaiseksi tehdä? Jos on, mikä puku on kyseessä ja miksi et ole vielä tehnyt sitä?
Minulla on kamalasti eri pukuja, kaikissa joku syy miksi puku ei sopisi minulle tai miksi se on liian vaikea toteuttaa yms. Tässä lista puvuista jotka tuli ensin mieleen ja mietteitä kysymykseen ''Tekisin tämän puvun jos...''



4) Mikä Suomen anime-/cosplayskenessä on parasta?
Öää. Olen huono keksimään positiivisiä asioita. Kysyin Hakkikselta keksiikö se ja vastaus oli ''Elize''. Niinpä vastaan nyt sitten että ystäväni. Esimerkiksi Elize ja Zetsu ovat mielettömän upeita cossaajia ja silti niin ihania ihmisiä, maailman kultaisimpia ja kaikkea. Siinä kaksi esimerkkiä joiden takia tiedän, että voi olla hyvä cossaaja ja ihana ihminen, eikä vain jompaakumpaa. Näin negatiivisenä ihmisenä en varmaan uskoisi että niin voi olla, ellen oikeasti tuntisi tuollaisia ihmisiä.

5) Entä pahinta?
No Suomessa ja kaikkialla muuallakin iso ongelma on netissä anonyymisti haukkuminen. Ei sillä että suosittelisin huutelemaan mitään päin naamaakaan, mutta oikeasti, voi muistaa jotain käytöstapoja silloinkin kun on mahdollisuus pysytellä anonymiinä. Syyllistyn itsekin esimerkiksi /cgl/:n lueskeluun, mutta pääni ei yleensä kestä lukea kovin montaa viestiä kerralla kun siellä ollaan niin kauheita. En ymmärrä miten joku voi kirjoitella sellaisia toisita ihmisitä ja nukkua sen jälkeen vielä yönsä, huhhuh.

6) Oletko koskaan lakannut pitämästä sarjasta sen fandomin takia?

En, mutta olen joskus jättäytynyt kauemmas fandomista takia. En kokonaan pois, mutta aikanaan lopetin Hetalian cossaamisen, koska kaikki fandomiin kuuluvat miellettiin ärsyttäviksi ja käytöstavattomiksi ernuiksi. Katsoin ja luin silti Hetaliaa, mutta en enää uskaltanut tuoda sitä kovinkaan selkeästi esiin coneissa sen jälkeen kun sain kurjia huuteluja perääni pelkän cossin takia. Saatoin olla vain jonkin ohjelman yleisössä hiljaa istumassa ja kuulla jotain ''voi luoja, taas noita hetalia-idiootteja, en tosiaankaan tuu kattoo tätä ohjelmaa''. Ja tämä ei siis ollut itse fandomin syytä vaan fandomin maineen syytä.



7) K18-conit Suomessa, onko niillä tulevaisuutta?
Vaikea kysymys. En osaa sanoa, koko konsepti tuli niin yllätyksenä Frostbiten asiasta ilmoittaessa. Frostbite on minulle vielä niin suuri kysymysmerkki, etten edes ala pohtimaan mitä siitä tulee tai ei tule.

8) Tämän hetken suosikkianimehahmosi?
Apua. Saako sanoa kaksi? Mikasa Shingekistä on ehkä se tähän parhaiten sopiva hahmo, koska Mikasa on juurikin se tämän hetken suosikki hahmo - tämän hetken suosikki fandomin suosikki hahmo. Mutta toiseksi mainittakoon yksi hahmo ylitse muiden, joka on minulle aina ollut rakas vaikka fandomit ovat tulleet ja menneet. Kaikki jotka tuntee minut tietää että rakastan Maximilieniä ja siitä on hei komea anime versio joten miten voisin olla rakastamatta sitä. Eihän sillä nyt ihan hirveästi samaa ole oikean henkilön kanssa, mutta hei, en nirsoile.




Maximekin olisi ylpeä

9) Katsotko englanniksi dubattua animea? Miksi, miksi et?
En, haluan katsoa alkuperäistä enkä ole vielä toistaiseksi pitänyt mistään dubbauksesta.

10) FFFightit, cosplaydeitit ja muut huumoriohjelmat coneissa, hitti vai huti?
Käyn aika usein katsomassa näitä. Huumoriohjelmat ovat tosi hyviä mikäli vain osallistujat pysyvät hahmossa.

11) Mitä conia odotat tällä hetkellä eniten?
Odotan (ja pelkään) kovasti ensimmäistä kisaamistani, joka tulee tapahtumaan meidän Seisen no Iberia -ryhmän kanssa. Suurimpia toiveitani cosplayn saralla on aina ollut päästä mukaan ryhmäcosplay -kisaan, olla osa porukkaa, saada ideoida esitystä, jne.. Eli odotan eniten sitä conia, jossa tämä nyt sitten tulee tapahtumaan, conia ei ole vielä lyöty lukkoon mutta ilmeisesti kyseessä on seuraavan vuoden Tracon. Jännittää ja pelottaa, mutta odotan myös kovasti, toivottavasti suunnitelmat pysyy kasassa. Laylan puku on nätti ja hahmo suosikkejani Sound Horizonissa, joten ei mene pahasti siltäkään kantilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti