keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Syksy on viimein ohi ja talviconit lähestyy

 
Tänään jännitettiin meneekö Frostin liput yhtä nopeasti kuin Yukiconin. Lippuja taitanee olla vieläkin saatavilla, mutta ainakin minulle ja kavereille on liput jo hankittuna. Niinpä tuli pitkän tauon jälkeen myös ajatus kirjoitella tänne talven cossi-suunnitelmista, mutta myös siinä sivussa avata syksyä ja niitä aiheita, joista on jäänyt kirjoittamatta.

Syksy on ollut pitkä ja paljon on tapahtunut. Viimeksi olen näköjään kirjoittanut heinäkuun lopulla eli hyvän aikaa sitten. Mitä sen jälkeen on tapahtunut? No cossaajat tietävät, että välissä oli Tracon. Olin miettinyt kovasti viitsinkö tehdä sinne pukua, mutta pääsin kuin pääsinkin irti kesän cossikriisistäni ja tein puvun. Cossasin Traconissa Serpicoa Berserkista. Puku oli helppo, valmistui nopeasti, eikä aiheuttanut itsessään mitään uutta kriisiä, mutta Traconissa pääsin huomaamaan yllätyksekseni, että conissa oli muitakin Berserk cossaajia. Oma pukuni oli sarjan helpoimpia, joten tunsin olevan maanraossa, kun katselin toisia Berserk cosseja. Muuten Tracon oli ihan hauska, con tuntui olleen nopeasti ohi ja aika meni lähinnä tuttujen tapaamiseen ja (cossihäpeää lukuunottamatta) rentoon conin viettoon.




 
Pari kuvaa Traconista - Hakkis cossaamassa Farnesea ja minä Serpicoa. Kuvaajina oli Juho ja Janita, kiitos kumpaisellekin!
 

Mutta se, miksi en ole kirjotellut blogia (tai muista jälkikäteen Traconista oikein mitään), oli conia seuraavan viikon tapahtumat. Seuraavalla viikolla sain uutiset siitä, että isäni on kuollut. Syksy on tosiaan ollut pitkä, vaikka myös välillä tuntunut menevän tolkutonta vauhtia. Yhteen syksyyn on ehtinyt muutto kaupunkiin, yliopiston aloitus ja tämä uutinen isästäni. Ei siis ole ollut blogin päivittäminen ensisijaisena asiana, kun ajatukset ovat olleet milloin missäkin. Tämä blogi on cosplay-harrastustani varten, ei päiväkirja, joten en halua tätä kautta avautua liiaksi. Mutta syksy on kuitenkin ollut rankka, eikä isän kuolema ole ollut ainoa asia, josta on pitänyt selvitä yli. Lisäksi on ollut paljon aiempia isääni liittyviä ongelmia, jotka on pitänyt kohdata uudestaan, on pitänyt arvioida uudestaan niiden asioiden merkitystä minulle nyt. Myös käytännön asioita on tullut paljon vastaan, nekin kaikki sellaisia, jotka ei olisi alkuun tulleet edes mieleen, mutta on sitten pitänyt hoitaa. Yliopistoelämä ja siihen totuttautuminen on tuonut omat kiireensä, eikä cossit ole ehtinyt olla paljoa mielessä - etenkin kun Halloween shoottikin peruuntui.

Nyt asiat alkaa edes käytännön tasolla tasaantua. Isään liittyvät käytännön asiat on pian ohi ja yliopistokin alkaa olla edes vähän tutumpi paikka. Niinpä voin jo toisinaan palata normaaliin elämään ja omien harrastusten pariin.  Kuulostaa melkein rentouttavalta, että cossiin ja kouluun liittyvät stressin aiheet olisivat ainoat stressin aiheet arjessa. Cossistressi onkin sitten seuraavan kerran Frostin takia edessä. Frosti on talven coneista ainoa, johon olen menossa. Chibicon tai Yukicon ei oikein napannut – eikä oikeastaan Frostikaan, mutta kesään on liian pitkä aika jos mihinkään ei talvella tulisi lähdettyä. Frosti tuntui näistä kolmesta parhaalta vaihtoehdolta (tai pienimmältä pahalta), vaikka ainakaan viimevuotinen Frosti ja uusi K18-säädös ei sytyttäneet. Mutta onpahan nyt jotain odottamisen arvoista talvelle, nimittäin sellainen joku viikonloppu jolloin pääsee tapaamaan tuttuja – ja tietenkin tilaisuus cossata.
Koulukiireiden takia cossin tekeminen pitänee koittaa hoitaa joululoman aikana. Cossin päättämisessä tuntui tulevan umpikuja aina vastaan. Yksi suunnitelma kaatuu siihen että puku ei vain sopisi minulle, toinen siihen, etten menisi kyisestä hahmosta vartaloltani, kolmas siihen, että puvussa on jokin kohta jota en osaisi toteuttaa, jne… Minulla oli pitkä lista ideoita ja toivecosseja, mutta mikään ei tuntunut silti toimivalta vaihtoehdolta ja olin jo kiukustua koko hommaan. Kuinka rasittavaa onkaan, kun et vain voi cossata lempi hahmojasi, koska se vain ei mitenkään toimisi sinun kohdallasi. Tai sitten olet vain nähnyt jonkun jo tekevän kyseisen cossin niin täydelliseltä, että oma yrityksesi tuntuu merkityksettömältä.



 
Haydee - Gankutsuou

Lopulta kohtalo puuttui peliin cossin valitsemisessa. Eurokankaalta löytyi sopivaa kangasta yhteen vaihtoehdoistani, joten otin sen sitten merkkinä ja ostin kankaan. Tai no, jos ei merkkinä, niin ainakin tilaisuutena välttyä epätoivolta Eurokankaalla myöhemmin, kun kangasostokset olisi tullut eteen. Joka tapauksessa päädyin tämän sattumuksen kautta valitsemaan itselleni Frostiin cossiksi Haydeen (Gankutsuou – the Count of Monte Cristo -animesta). Toki sopiva kangas ei poistanut niitä ongelmia, joiden takia Haydeekin oli ollut ongelmalistalla. Olen yhä melkein 10cm liian pitkä hahmoon ja olisin toivonut pitkästä aikaa cossia, jonka edes joku saattaisi tunnistaa, mutta no, ilmeisesti kaikkea ei voi saada… Ainakin tulen viimein toteuttaman tuon puvun, joka on kummitellut ties miten monta vuotta jokaisella cossi-listallani.


Haydeen olisi nyt tarkoitus olla se puku johon panostan ja käytän joululomalla aikaa, mutta mikäli yliopisto ja rahatilanne antavat periksi niin annan ehkä vielä Hakkiksen toiveelle periksi ja suostun tekemään jonkun toisenkin puvun Frostiin. Hakkiksen toiveena olisi Griffithin ja Charlotten cossaaminen Berserkistä, mutta katsotaan miten käy. Minulla ei selvästikkään ole onnea Berserk-cossien kanssa. Ainakin alan menettää uskoni siihen, että koskaan pääsisin cossaamaan Cascaa Berserkista, joten pitää katsoa jospa tyytyisin Griffithin cossaamiseen. Koska olen toivoton proppien kanssa (ja Hakkis haluaa tehdä Charlottesta tanssiaispuku version), niin tanssiaisten juhla-asu olisi se versio Griffithistä, joka on suunnitteilla. Jään itkemään sen perään, että Cascan meikki+peruukki ei sovi minulle, tyttöä olisi nimittäin ollut kivempi cossata... Taidan olla tulossa vanhaksi, kun crossaaminen on alkanut kuulostaa niin pahalta.


Griffith - Berserk

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti